از تعطيلي كنسرت و فوتبال چه عايدمان شده است؟ سوالي‌كه باعث بغض هاشمي شد

اآرمان امروز: آيت‌ا… هاشمي همواره بر لزوم آگاه‌سازي جامعه از آنچه در كشور مي‌گذرد تاكيد دارد و بارها تذكر داده كه اگر جامعه در غفلت از وضعيت عرصه‌هاي مختلف به سر ببرد نمي‌توان از آنها آن‌چنان كه انتظار هست همراهي و همكاري را طلب كرد. يكي از دلايل هجمه به رئيس مجمع تشخيص مصلحت هم آن است كه بي‌پرده با مردم سخن مي‌گويد و به عبارتي آنها را محرم مي‌داند و دليل ارتباط خوب او با رسانه‌ها در همين راستا تعريف مي‌شود. هر از چندگاهي اهالي رسانه به ديدار آيت‌ا… هاشمي مي‌روند و پذيراي توصيه‌هاي او مي‌شوند كه جز خير و پيشرفت در آن نيست. در ۲ آبان هم جمعي از اهالي رسانه به ديدار رئيس مجمع تشخيص مصلحت رفتند كه دفتر آيت‌ا… هاشمي حاشيه‌نگاري اين ديدار را چنين منتشر كرده است:«شايد خيلي‌ها ندانند آقاي هاشمي تنها رئيس‌جمهوري بود كه با مديران ۵ روزنامه كثيرالانتشار جلسه مشترك گذاشت و مجله مرحوم سحابي (ايران فردا) كه تيراژش به ۹۰ هزار نسخه رسيد و چاپخانه روزنامه منتقدش (رسالت) را نوسازي كرد و ۱۶ ساعت به كيهان وقت مصاحبه داد و همشهري را هم فرصت بروز و ظهور داد. اعتدالي‌ترين جلوه آقاي هاشمي در همين چند سطور كاملا پيداست كه از مسيح مهاجري و مرحوم سحابي و حسين شريعتمداري و احمد توكلي و كرباسچي مي‌توان در سپهر رسانه‌اي آن سراغ گرفت. آقاي هاشمي مشغول پاسخ به سوالي درباره نقش و جايگاه والاي روحانيت هستند، با اين مضمون كه البته متاسفانه بخشي ازسال۸۴ از مسير خود خارج شدند». صراحت عجيبي دارد حرف‌هاي آقاي هاشمي وقتي درباره علت خروج از مسير برخي مي‌گويند. خطابشان به آنهايي است كه راي مردم را تزئيني خواندند و از امام زمان (عج) جهت راي آوري در سال ۸۴ خرج كردند و هنوز هم نه تنها از خطاي خويش توبه نكرده‌اند، بلكه همچنان هم بر نظر خويش پاي فشارند كه مگر مي‌شود در همه چيز، ميزان راي ملّت باشد؟!

آنجا كه هاشمي بغض كرد

در ادامه اين حاشيه‌نگاري تصريح شده است:«سوال بعدي از آقاي هاشمي سوالي درباره ضمانت اجرايي سياست‌هاي كلي انتخابات است. آقاي هاشمي البته پارسال همين موقع‌ها پاسخ اين سوال را به شكل ديگري دادند كه تاكيد كردند:«نه براي انتخابات نگرانم و نه براي ثمر رسيدن برجام». جالب است كه هم نتيجه انتخابات و هم امضاي برجام نشان داد آيت‌ا… از روي خوشبيني پيش‌بيني نكرده بودند. امروز هم آقاي هاشمي ضمن استقبال از تدبير رهبري از مطالبه افكار عمومي به عنوان مهم‌ترين ضامن اجراي سياست‌هاي كلي انتخابات مي‌گويد. كه هر تفسير به رايي از ابلاغ صريح رهبري را به كنار خواهد زد. تا انتخاباتي هر چه مردم پسندتر در آينه آتيه نظام باشد و هرچه كه مردم بخواهند همان‌طور بشود. ضمن آنكه اين‌بار آقاي هاشمي و مجمع با تفويض رهبري پاي نظارتي كامل و صريح ايستاده‌اند تا «قانون» به‌جاي «سليقه» در اداي كامل حق النّاس حكم براند. ان‌شاء‌ا…. سوال بعدي از آقاي هاشمي درباره سقوط اخلاق است. سقوط اخلاقي كه از سال ۸۴ فراگير شد و هنوز هم درماني نيافته است. پاسخ آقاي هاشمي پاسخي همراه با بغض كوتاهي است. پاسخي از جنس سال‌ها خون دل خوردن و به چشم خود ديدن فراگير شدن فساد و بي‌اخلاقي. آقاي هاشمي مي‌گويد:«حرف‌هاي زيادي دارم هم از انتخابات ۸۴ هم ازبلاهايي كه بر سر كشور آمد، هم از آنها كه به خدا واگذارشان كردم. ولي اكنون صلاح نمي‌دانم بگويم. فقط يك جمله مي‌گويم و بس. كه تمام اينها درس عبرتي بود براي ما تا ديگر راي مردم را در درجه دوم نخوانيم! »همين يك جمله آقاي هاشمي در خود هزار ناگفته دارد. ماجراي هاشمي و افراطي‌ها هيچ وقت شخصي نبوده. اينكه مي‌گويند هاشمي خاكريز اول نظام است. مصاديق فراواني دارد در ۳۵ سال گذشته كه شايد روزي بالاخره در جايي جمع‌آوري شود و «تابلويي از تخريب» آيت‌ا… براي تاريخ به يادگار بگذارد. تابلويي كه «آيينه عبرت انقلاب» نام بسيار پر مسمايي بر آن خواهد بود.

پاسخ به نگراني درباره كنسرت

سوال بعدي كه آقاي هاشمي جواب مي‌دهد سوالي درباره برخي نگراني‌ها از گسترش اينترنت است. پاسخ آقاي هاشمي همان پاسخي است كه دو سال قبل درباره ماهواره دادند. آقاي هاشمي آن روز به صراحت گفتند نتيجه بگير و ببند و جمع كردن ماهواره‌ها چه شد؟ جز اينكه مردم بيشتر به آن روي آوردند. پس چرا كاري مي‌كنيم لجاجت جاي اقناع را در جامعه بگيرد. آقاي هاشمي مي‌گويد مگر ما در لباس پيامبر(ص) مي‌توانيم فراتر از خود پيامبر (ص) عمل كنيم. مگر اسلام، دين سهله نيست؟ مگر احكام امضايي پيامبر(ص) نسبت به احكام انشايي بيشتر نبود؟ يعني آنچه را كه مردم داشتند را پيامبر خدا (ص) قبول نكرده بود تا به آن شيوه زندگي كند؟ آقاي هاشمي مي‌گويد از تعزير ويدئو و ماهواره و اينترنت تا تعطيل كنسرت و بازي فوتبال چه عايدي نصيب حوزه‌هاي علميه و نفوذ كلام روحانيت شده كه از آن دست بر نمي‌داريم؟ آيا واقعا فقه‌شيعه در اين دوران خطير، رسالتي بزرگ‌تر و با اهميت‌تر ندارد؟ سوال آخري كه آقاي هاشمي جواب مي‌دهد سوالي درباره آينده انقلاب و راهكارهايش است. جالب است كه سال ۸۲، كيهان از آيت‌ا… همين سوالي را پرسيده بود كه امروز اصلاح طلبان از آقاي هاشمي مي‌پرسند. جالب‌تر هم اينكه، پاسخ نسبتا مشتركي مي‌گيرند. آقاي هاشمي سال ۸۲ به كيهان گفته بود آينده انقلاب را از آن اعتدال مي‌دانم. هر چند فراز و فرودهايي هم داشته باشيم؛ كه انتخابات ۹۲ نتيجه همان پيش‌بيني شد. امروز هم آقاي هاشمي هشت راهكار مي‌دهد براي آينده انقلاب تا در مسير اعتدال باقي بماند. راهكارهايي كه هم داخلي است و هم خارجي. اصلاح رويه ردّ صلاحيت‌ها و عدم دخالت نظامي‌ها در انتخابات به عنوان پايه گسترش حضور مردم از جمله توصيه‌هاي داخلي آقاي هاشمي است و رفع اختلافات با كشورهاي عربي و دنياي اسلام و تقويت سياست خارجي بر مدار برجام را هم در ابعاد بين‌المللي راهگشا مي‌دانند و در نهايت هم از جايگاه يك مبلغ ديني مي‌گويد همه اين راهكارها هم يك شرط لازم و كافي دارد كه از «دروغ و فريبكاري» با مردم دوري كنيم! جلسه كه تمام مي‌شود يكي از آقايان مي‌گويد خدا كند كه متن كامل اين گفت و شنود در قالب يك كتاب منتشر شود تا سندي تاريخي از اين جلسه باقي بماند. روايت مصلحت همچنان باقي است…

توضيح كدخدايي درباره سال ۹۲

آيت‌ا… هاشمي از آنجا كه صراحت را اصلي‌ترين رويكرد ارتباطي خود مي‌داند ۱۲ آبان در ديدار جمعي از استادان و دانشجويان رشته تاريخ درباره ردّ صلاحيتش در انتخابات ۹۲ گفته بود: وزير وقت اطلاعات در زمان بررسي صلاحيت‌ها، به شوراي نگهبان رفته و گفته بود كه با آمدن هاشمي همه رشته‌هاي ۱۰ساله ما پنبه مي‌شود. پس از انتشار متن اظهارات رئيس مجمع تشخيص مصلحت بود كه سخنگوي شوراي نگهبان درباره صحبتهاي هاشمي‌رفسنجاني پيرامون نحوه بررسي صلاحيت‌ها توضيحاتي ارائه داد. عباسعلي كدخدايي در پاسخ به سوالي در مورد اظهارت هاشمي‌رفسنجاني مبني بر دخالت حجت‌الاسلام مصلحي در راي شوراي نگهبان در زمان بررسي صلاحيت هاشمي در سال ۹۲ گفت: من قبلا به اين اظهارات پاسخ دادم و گفته‌ام كه نظر شوراي نگهبان نظر مستقلي است و صرفا نظر خود اعضاي شوراي نگهبان است اگر چه نظر كارشناسي از بخش‌هاي مختلف گرفته مي‌شود. كدخدايي با بيان اينكه اين مطلب، مطلب پنهاني نيست، اظهارات هاشمي را تكذيب كرد و گفت: اين ماجرا به شكلي كه مطرح شده، نيست

بازدیدها: 56

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *