وداع با “دکتر عباس شفیعی” چهره ماندگار علوم پزشکی کشور
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی به دیار باقی شتافت.
به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا، دکتر "عباس شفیعی" چهره ماندگار علوم پزشکی ایران، عضو هیات علمی دانشكده داروسازی دانشگاه تهران و معمار آموزش نوین داروسازی کشور به دیار باقی شتافت.
وی از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۸ به عنوان رئیس دانشکده داروسازی و از سال ۱۳۸۲ به عنوان رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی مشغول به فعالیت بوده است.
شفیعی در ۳ مهر سال ۱۳۱۶ در تهران چشم به جهان گشود. تحصیلش را در دبستان ترقی آغاز کرد و دوره دبیرستان را در دبیرستانهای بدر و دارالفنون گذراند و در سال ۱۳۳۶ وارد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران شد.
این چهره ماندگار علمی کشور در سال ۱۳۴۱ دکتری عمومی داروسازی را دریافت کرد و برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و موفق به دریافت مدارک فوق لیسانس شیمی و دکترای تخصصی علوم دارویی از دانشگاه کلمبیا شد ضمن آن که در سال ۱۳۴۷ از دانشگاه شیکاگو مدرک فوق دکتری شیمی خود را گرفت.
وی بعد از تحصیلات به ایران بازگشت و در سال ۱۳۴۹ در دانشکده داروسازی دانشگاه تهران مشغول به فعالیت شد.
در دوران جنگ عراق و ایران، پس از شروع حملات شیمیایی عراق، او به مطالعه و آزمایش بر روی این گازهای شیمیایی و راه خنثی سازی آنها پرداخت.
وی همچنین به پاس زحمات و تلاشهای علمی، در چهارمین دوره همایش چهرههای ماندگار در سال ۱۳۸۳ به عنوان چهره ماندگار علم پزشکی انتخاب شد.
دکتر شفیعی در سال ۵۶ مدال درجه دوم تحقیق و نشان درجه دوم فرهنگ، در سال ۶۶ برنده جایزه اول تحقیقات، در سال ۶۸ موفق به دریافت عناوین استاد نمونه دانشگاه تهران و داروساز برجسته،در سال ۷۷ برنده جایزه اول جشنواره رازی و در سال ۸۷ موفق به دریافت نشان درجه دوم پژوهش شد.
وی همچنین در بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ مشاور سازمان بهداشت جهانی در کنوانسیون منع استفاده از سلاحهای شیمیایی بود.
این داروساز برجسته کشور در سال ۸۴ برنده جایزه اول جشنواره رازی و در سال ۹۰ نیر مجددا جایزه اول جشنواره رازی در علوم دارویی را کسب کرد ضمن آن که در سال۹۰ جایزه علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان را از آن خود کرد.
وی روز گذشته چهارشنبه ۲۶ خرداد ماه دار فانی را واع گفت.
انتهای پیام
بازدیدها: 53