علی مطهری: یارانه ٦ برابری مصداق خرید رأی است
شرق: علی مطهری در دانشگاه امیرکبیر خطاب به دانشجویان درباره رفع حصر تأکید کرد: «بعضی از اعضای شورای امنیت ملی موافق هستند، اما بزرگان نظام قبول ندارند. ما همچنان دنبال رفع حصر هستیم، من مخالف این امر هستم. باید با گفتوگو این امر رفع شود، البته بستگی به دولت آینده هم دارد، تلاش کنید دولتی بر سرکار بیاید که به رفع حصر اعتقاد داشته باشد».
نایبرئیس مجلس دهم در پاسخ به این سؤال که چرا درباره انتخابات صحبت نمیکنید، گفته: «فضا عوامانه شده، ولی در این روزها ضرورتی ندارد که درباره انتخابات صحبت کنیم، اما دوستان و خانوادهها را تشویق کنید که در انتخابات حضور داشته باشند و اگر تأثیرگذار باشم در روزهای آینده اظهارنظر میکنم».علی مطهری در پاسخ به سؤالی درباره ردصلاحیت احمدینژاد گفت: «ایشان باید همان سال ۸۴ رد صلاحیت میشد».مطهری همچنین افزود: «این دولت انتقادپذیر است. تخریبی که در این دولت توسط برخی خبرگزاریها و روزنامه کیهان و وطن امروز انجام شده، مستحق توقیف بوده است. همین دیروز که به جمع معدنچیان رفتند، روشن بود عدهای حمله میکنند؛ ایشان وارد شد چون انتقادپذیر است؛ درحالیکه مقصر ایشان نبود و ربطی به دولت نداشت. حضور رئیسجمهور در جمع کارگران نشانه این است که میخواهد مشکل حل شود حتی اگر به او توهین شود».مطهری در واکنش به رد صلاحیت مؤمنی و بهاور و تاجرنیا گفت: «به دوستان توصیه کردم تسلیم فشارها نشوید. پیگیر پرونده مؤمنی هستم. من دو روز پیش این خبر را شنیدم و از دوستان خواستم توضیح بدهند. آقایان میرزایی و محمودی با من جلسه گذاشتند؛ چون انتخابات شوراها دست مجلس است. آقایان گفتند نامهای از دادستان کل تهران آمده و اسامی دادند و گفتند این افراد محکومیت دارند و صلاحیت حضور ندارند. درباره عبدالله مؤمنی از آنها خواستم مقاومت کنند؛ بههرحال این بنده خدا چند سال در زندان بوده، سختی زیادی کشیده و حتی حبس بر تکلم ایشان تأثیر گذاشته است. به نظر من باید در برابر این رویه و فشارها مقاومت کرد که در دورههای بعدی باب نشود.مطهری درخصوص برنامه مجلس برای نظارت بر صداوسیما، گفت: مجلس نمیتواند آن نظارتی که بر وزرا دارد بر صداوسیما داشته باشد؛ چون وزرا از مجلس رأی اعتماد گرفتند، اما رئیس صداوسیما مستقیم از طرف رهبری انتخاب میشوند؛ البته ایشان گفتند که من فقط رئیس را انتخاب میکنم. اینطور نیست که رئیس صداوسیما هر کاری میخواهد انجام دهد. من دو دوره عضو شورای نظارت بر صداوسیما بودم. البته آن کاربردی که معنی نظارت دارد در این شورا به هیچ عنوان وجود ندارد. ما هم چند بار تذکر دادیم. حتی گوش ندادند. بعد که موضوع را رسانهای کردیم جلسه گذاشتند که چه شده چه کار کنیم».مطهری در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: «وزیر ارشاد را مجلس میتواند احضار کند و او هم پاسخگو باشد. اما خب نمیتوان از سپاه سؤال پرسید. ما هم در مجلس سؤال کردیم و گفتیم باید ردهها را درست کرد، ما از وزیر اطلاعات سؤال میکنیم چرا مدیران کانالهای تلگرامی بازداشت شدهاند؟ خود وزیر میگوید من خبر ندارم، سخنگوی قوه قضائیه اما گفت ما مدیر کانال خود وزیر را هم بازداشت کردیم. خود ما هم یک سال در مجلس دوندگی کردیم تا از احمدینژاد سؤال کنیم، گفتند نمیشود».نایبرئیس مجلس دهم همچنین تأکید کرد: «میگویید چرا در انتخابات ورود نمیکنید، جایی باید حرف زد که شنیده شود، این توهین به شعور مردم است. آنها خودشان مناظرات را میبینند و میتوانند تصمیم بگیرند، مجلس هم درحالحاضر درگیر انتخابات مجلس است».او در پاسخ به نماینده بسیج دانشجویی افزود: «هرگاه دولت کار اشتباهی کرد به او تذکر دادیم اما اینکه هر موضوعی را در رسانهها مطرح کنیم و تخریب کنیم دور از مروت و جوانمردی است. کسی که نامزد است و وعدههای بعید میدهد، باید بداند رئیسجمهور نمیتواند خارج از برنامه ششم عمل کند، صرفا باید در چارچوب مصوبات مجلس عمل کرد. در مورد این که دادن یارانه ششبرابری مصداق خرید رأی است یا خیر حقوقدانها باید نظر بدهند».
او همچنین درباره حوادث ٨٨ گفت: «من راجع به حوادث سال ۸۸ و اینکه چه اتفاقی افتاده اظهارنظری نکردهام، اما اعتقادی به تقلب هم ندارم، از این نظر که بگوییم کارهای آقای احمدینژاد مصداق خرید رأی بوده یا نبوده، چیزهایی است که میشود بررسی کرد، بیشترین اعتراض من به نوع برخورد با مردم بود. مردم اعتراض داشتند و برای دفاع از نظام آمدند و میخواستند از آن حمایت کنند. من اعتراضم به شیوه برخورد با مردم بود».مطهری گفت: «کسی که معتقد است تقلب شده، باید نظر مرجع قانونی را بپذیرد، من جای موسوی بودم میگفتم هنوز عقیده دارم تقلب شده، اما حرف مرجع قانونی را قبول دارم. اگر کسی اعتراض دارد نباید بگوییم که ضدنظام و ولایت فقیه است».
بازدیدها: 43