پایان جشنواره پایتخت کتاب و روستاها و عشایر دوستدار کتاب در مراسم پایانی سومین جشنواره پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب، «بوشهر» به عنوان سومین پایتخت کتاب ایران معرفی شد
.
به گزارش ایسنا، در این مراسم که دوم اسفندماه در تالار وحدت برگزار شد، هیأت داوران سومین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران، «بوشهر» را بهعنوانپایتخت کتاب ایران معرفی کرد.
پس از بررسی پرونده شهرهایی که داوران مرحله مقدماتی با بررسی پرونده ۱۰۳ شهر، به داوری نهایی معرفی کرده بودند، شهر بوشهر، بهدلیل "برنامههای نوآورانه، مشارکتجویانه و منسجم و استفاده از ظرفیتهای صنعتی، فرهنگی و هنری در تدوین برنامههای ویژه پایتخت کتاب ایران و همچنین حمایت از طرحهای ترویج کتابخوانی" بهعنوان سومین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.
لوح تقدیر وزیران کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو به شهردار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر اهدا شد. همچنین مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی و ۱۰۰ میلیون ریال حواله کتاب به این شهر اهدا شد.
سیدمحمد بهشتی، محمود آموزگار، سیدعباس صالحی، علیرضا مختارپور، احمد مسجدجامعی، عباس کرخی و عبدالمهدی مستکین، اعضای هیأت داوران سومین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران بودند.
شهرهای اصفهان، اِوَز، برازجان، تبریز، تفت، دزفول، دَمَق، زرند، کاشان، رفسنجان، کنگان، شبانکاره، شهرری، شهرضا، شهرکرد، شیراز، لاهیجان، ورامین و یزد نیز دیگر شهرهای راهیافته به مرحله نهایی بودند.
همچنین لوح تقدیر ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو در بخش روستاهای دوستدار کتاب به روستای شمسی از شهرستان اشکریز یزد اهدا شد و به عنوان شهر خلاق در ترویج کتابخوانی، لوح ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو به شهرکرد، کاشان، اوز و زرند رسید.
همچنین ۱۰ روستا از استانهای فارس، اصفهان، کردستان، هرمزگان، یزد، بوشهر، خراسان شمالی، همدان و البرز در سومین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، روستای دوستدار کتاب شناخته شدند.
روستاهای «فهلیان» از نورآباد ممسنی استان فارس، «علوی» از نیاسر استان اصفهان، «خواجه جمالی» از نییز استان فارس، «سردوش» از مریوان استان کردستان، «گَزیر» از بندر لنگه استان هرمزگان، «رئیسآباد» از ابرکوه استان یزد، «درازی» از دشتی استان بوشهر، «طبر» از جاجرم استان خراسان شمالی، «قُباق تپه» از کبودرآهنگ استان همدان و «فرّخآباد» از فردیس استان البرز، بهعنوان روستاهای دوستدار کتاب کشور معرفی شدند.
هیأت داوران، ندا موحدیپور، مرضیه مرآتنیا، بهروز فتحی، رضا برزگر، اسماعیل جانعلیپور، حمید عبداللهیان، فریبرز خسروی، حجتالله غلامعلی، عبدالمهدی مستکین، روحالله منوچهری و سیدابوالفضل هاشمی بودند و به دلیل فعالیتهای گسترده، ابتکاری و مردمی در ترویج کتابخوانی، لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال حواله کتاب، ۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مبلغ ۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی از سوی نهاد کتابخانههای عمومی، مبلغ ۵۰ میلیون ریال از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و مبلغ ۵۰ میلیون ریال از سوی کانونهای عالی فرهنگی- هنری مساجد به نمایندگان این روستاها اهدا شد.
این جوایز با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سیدعباس صالحی معاون فرهنگی ارشاد، نصیری قیداری مدیر کل یونسکو، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور و علیاصغر سیدآبادی دبیر برنامه اهدا شد.
علیاصغر سیدآبادی دبیر رویدادهای ترویج کتابخوانی در این مراسم در سخنانی گزارشی از برگزاری سومین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب ارائه کرد.
او با بیان اینکه دوست دارد به جای گزارش رسمی روایتی شخصی از این دو رویداد ارائه کند گفت: روز نخستی که ایده انتخاب پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب را ارائه کردیم، کسی باور نمی کرد این حرکت با چنین استقبالی روبهرو شده و به پویشی مردمی در شهرها برای کتابخوانی منجر شود. آن روزها مدام در برابر این پرسش ها قرار میگرفتیم که مگر چند شهر داریم که شایستگی پایتخت کتاب شدن را داشته باشد؟آیا اصلا شهرها استقبال خواهند کرد؟ آیا ۱۰-۲۰ روستا در این جشنواره شرکت خواهند کرد؟ آیا بهتر نیست به جای پایتخت کتاب، پایتخت فرهنگی و به جای روستای دوستدار کتاب، روستای دوستدار فرهنگ انتخاب کنیم که شامل همه چیز باشد که تعداد شهرها و روستاهایی که شرکت می کنند بیشتر شود؟
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حمایتهای سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد گفت: اولین گام این بود که استدلال کنیم چرا کتاب و نه هیچ چیز دیگر. کار سختی نبود. کتاب، هم در دسترسترین عنصر فرهنگی در همه شهرها و روستاهاست، هم باسابقهترین و هم تنها رسانهای است که با همه میراث بشر پیوند دارد و ترویجش ترویج همه یافتهها و فضیلتها و دانشها و تجربههای بشر است. هر رشته علمی و فرهنگی و هنری آثارش در کتاب به دیگران منتقل شده است و ترویج کتابخوانی همزمان میتواند ترویج معرفت دینی و فضایل اخلاقی و صنعت و کشاوزی و هنر و … باشد.
سیدآبادی در ادامه گفت: نگرانی ما درباره روستاها خیلی زودتر از شهرها برطرف شد، چون بلافاصله پس از اعلام فراخوان تماس از روستاها شروع شد. روستایی را سراغ داشتیم که پس از اعلام فراخوان خانه خالی یکی از اهالی را کتابخانه کردند. پس از نخستین سال برگزاری در مناطقی که یک روستا برگزیده شده بود، فعالیتهای کتابخوانی و کتابخانهای افزایش پیدا کرد و امسال خوشحالیم که روستاها و آبادیها و عشایری از چهارگوشه ایران رنگارنگ در جشنواره شرکت کردهاند.
او با اشاره به پیچیدگیهای موجود پیش روی طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران تصریح کرد: در الگوی طراحیشده، پرونده شهر باید به صورت مشارکتی و گروهی و با حضور نمایندگان دستگاه های دولتی و عمومی و تشکلهای نشر و قلم و کتابفروشان و … تدوین میشد و در نهایت رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایندگی از دستگاههای دولتی و شهردار به نمایندگی از نهادهای مردمی و عمومی آن را امضا و ارسال می کردند، اما این کار آسانی نبود و اختلاف سلیقهها و گرایشهای مختلف در برخی از شهرها مانع می شد و خودش تمرینی برای گفتوگو بود که بحمدالله با توفیق همراه بود. در ستاد برگزاری تهران هم همین الگو اجرا میشد و از آغاز طراحی و برنامهریزی با مشارکت نهادها و دستگاه های مختلف انجام شد.
دبیر رویدادهای ترویج کتابخوانی در ادامه درباره تجربه نخستین دوره انتخاب پایتخت کتاب گفت: وقتی فراخوان اولین دوره انتخاب پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب را منتشر کردیم، همه آن سوال ها در قالب نگرانی به جانمان افتاد. به شک افتادیم. راهش این بود که تلفن را برداریم و به مدیران شهرها زنگ بزنیم ، قانعشان کنیم که در این رقابت حضور داشته باشند. تلفن ها نگرانترمان کرد، آن اعتماد به نفسی که یک شهر کوچک در گوشه ای از ایران سودای دستیابی به عنوان پایتخت کتاب را داشته باشد، نبود. تازه وقتی مدیر فرهنگی شهر راضی می شد، راضی کردن شهردار و دیگر مدیران شهر کار آسانی نبود.
وی افزود: در یکی از همان اولین تماس ها مدیر یکی از شهرها که بعد پایتخت شد، گفت فکر می کنی با بودجه سالانه ۱۴ میلیون تومان شرکت کردن در چنین رقابتی خندهدار نیست؟ البته آن روز خندهدار بود، اما آن شهر آن سال شرکت کرد و درست دو شب مانده به اعلام نتایج همان مدیر محترم تلفن زد که از نتیجه چه خبر؟ گفتم این تلفنت خندهدار نیست؟ خندید و گفت: من جایزهام را بردهام! او ۲۰ برابر بودجه سالانهاش تفاهمنامه و توافقنامه درباره کتابخوانی با دستگاه های شهرش امضا کرده بود و سال بعد که برای بازدید رفتیم بسیاری از برنامه ها عملیاتی شده بودند.
سیدآبادی همچنین گفت: امسال که اسامی ۱۰۲ شهر شرکت کننده را مرور میکردیم، نام برخی از شهرها را نشنیده بودیم. در میان آن نامهای ناشناس شهرهایی بودند که تازه شهر شده بودند. حالا که ۲۰ شهر نامزد نهایی را نگاه میکنیم، شهرهایی را می بینیم که هنوز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارند، اما همه نهادها و دستگاههای عمومی و دولتی و غیردولتیاش برای ترویج کتابخوانی بسیج شدهاند. این شهرهای کوچک با اعتماد به نفس به رقابت با کلان شهرها آمدهاند و گاهی پیش افتاده اند، زیرا اساس کار در انتخاب پایتخت کتاب ایران بر کارجمعی و مشارکت دولت و بخش های غیردولتی و ایده های ابتکاری و نو استوار است نه لزوما بر بودجه.
او با اشاره به پایتخت سال پیش کتاب ایران گفت: امسال برای ارزیابی فعالیت های ترویج کتابخوانی در نیشابور گزارشی تهیه و در آن فعالیتها بر اساس برنامه ها سنجیده شد و نتیجه اش حاکی از موفقیت نسبی نیشابور در اجرای برنامه هایش بود. بخشی از این ارزیابی نیز سنجش تاثیر پایتخت کتاب در ترویج کتابخوانی نیشابور بود. برای این موضوع سفارش کتاب از توزیع کنندگان، میزان فروش نمایشگاه کتاب و همچنین میزان امانت کتاب در کتابخانههای عمومی نیشابور مورد ارزیابی قرار گرفت.
سیدآبادی در ادامه آماری از میزان افزایش فروش کتاب در نیشابور ارائه و اعلام کرد: بر اساس گزارش موسسه نمایشگاه های فرهنگی فروش نمایشگاه کتاب در نیشابور با برخی از مراکز استان مانند ارومیه، زنجان، گرگان و شهرکرد برابر و مبلغ ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بود. نمایشگاه کتاب در نیشابور یکی از دستاوردهای انتخاب این شهر به عنوان پایتخت بود و معمولا فروش نمایشگاهی بر فروش کتابفروشیها تاثیر منفی میگذارد، اما بر اساس گزارش تعاونی توزیعکنندگان سفارش کتاب از مراکز توزیع کتاب در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴ افزایش فروش داشته است.
او افزود: در حوزه کتاب کودک و نوجوان میزان خرید کتاب از مراکز توزیع کتاب توسط کتابفروشی های نیشابور ۶۷ درصد افزایش و کتابهای عمومی بزرگسال ۲۱ درصد افزایش داشته است. بدیهی است که آمار مراکز توزیع بازار طبیعی و مردمی کتاب را دربرمیگیرد و شامل مراکز دولتی و کتابخانه ها نمیشود. همچنین بنا بر آمار کتابخانه های عمومی نیشابور میزان امانت کتاب نسبت به سال گذشته بیش از ۲۵ درصد افزایش داشته است.
سیدآبادی در پایان با بیان اینکه خوشبختانه این دو رویداد به اتفاق مبارکی منجر شده است و آن هم ارتباطات شبکه ای بین شهرها و روستاهای دوستدار کتاب است، گفت: این ارتباطات از همان دوره اول در قالب گروه های ارتباطی غیر رسمی شکل گرفت، اما از سال گذشته پیشنهاد شد که این شبکههای غیررسمی رسمیت یابند و مقدمات راهاندازی شبکه شهرهای دوستدار کتاب و شبکه گروههای ترویج کتابخوانی فراهم شد. این سه شبکه بر اساس طرحی که آماده شده در قالب یک ستاد هماهنگی فعالیت خواهند کرد و امیدواریم با تشکیل این ستاد برگزاری این رویدادها نیز توسط آن ادامه یابد.
در ادامه، هادی مسلمی شهردار نیشابور به عنوان شهر برگزیده سال گذشته گزارشی از روند برنامههای این شهر در سال گذشته ارائه کرد و گفت: نام و نشان نیشابور از گذشته تاکنون در ذهن و زبان ایرانیان نامی باشکوه با نشانهای فرهنگی و هنری غنی بوده است که در جهان نیز شناخته شده است و سال ۱۳۸۹ در شبکه میراث معنوی جهان در سازمان یونسکو ثبت شده است.
مسلمی با اشاره به برگزیده شدن نیشابور به عنوان پایتخت سال گذشته کتاب ایران گفت: به گواهی هیئتداوران و کارشناسان، آنچه باعث شد نیشابور پایتخت کتاب ایران شود، حضور فعال نهادهای مردمی، تشکلهای مدنی و صنایع در کنار نهادهای دولتی و عمومی در ترویج کتابخوانی بود.
وی افزود: نخستین پارلمان زنان در نیشابور تشکیل شد که در کنار پیگیری مطالبات زنان و دختران، در ترویج کتابخوانی نیز فعال است. تشکیل شبکه نهادهای فعال در ترویج کتابخوانی که با نام نمادین سیمرغ که ۳۰ انجمن کتابخوانی در اقشار و فضاهای مختلف را با همین عنوان در حوزه کتابخوانی زیر چتر خود دارد یکی دیگر از این فعالیتهاست.
شهردار نیشابور همچنین گفت: از دو سال پیش در نیشابور موجی مبارک راه افتاده است که همه نهادها و دستگاهها در حرکتی منسجم و همافزا، ترویج کتابخوانی را بهعنوان راهی برای توسعه و پیشرفت شهر دنبال میکنند. شهرداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانههای عمومی، آموزشوپرورش، انجمنها و نهادهای غیردولتی، صنایع، دانشگاهها و مدارس و خوشبختانه از امسال روستاها به این موج عظیم پیوستهاند، موجی که محدود به امسال و سال آینده نخواهد بود و تا سالهای سال ادامه خواهد یافت.
مسلمی در ادامه به اقداماتی اشاره کرد که منجر به انتخاب نیشابور به عنوان دومین پایتخت کتاب ایران شد. این اقدامات عبارتند از:
۱- اطلاعرسانی در سطح وسیع جهت یک انگیزش و انقلاب کتابخوانی در سطح دانشآموزی
۲- دیوارنویسیهای گسترده بر مبنای کتاب و کتابخوانی
۳- آغاز به کار انجمن کتاب سیمرغ با ۳۰ موضوع کتابخوانی و ترغیب عموم به مطالعه
۴- برگزاری بزرگترین میز مطالعه جهان برای عموم مردم و استقبال آنان
۵- اجرای طرح کولهپشتی کتاب امانت در بوستانها
۶- تشویقی کتابخوانان زندانی در تخفیف مجازات
۷- پاداش به کارکنان کتابخوان بیمه تأمین اجتماعی
۸- حمایت صنایع و کارخانهها از فرهنگ کتابخوانی چون شرکت گرینه
۹- برگزاری مسابقات تا سیمرغ (ویژه حفظ غزلیات عطار ویژه نوجوانان)
۱۰- برگزاری مسابقات چله چارانه (حفظ چهل رباعی از خیام در سطح پیش دبستانی تا دوره دوم ابتدایی)
۱۱- به رسمیت شناختن فعالیتهای گسترده و همه جانبه انجمن کودک ونوجوان سیمرغ با بیش از ۷۰ برنامه در سطح گسترده
۱۲- اهدای بیش از یک میلیار ریال کتاب به روستاها
۱۳- تقدیر از خبرنگاران کتابخوان
۱۴- برگزاری هجدهمین نمایشگاه ملی ناشران
۱۵- تقدیر از نابینایان کتابخوان
۱۶- برگزاری کارگاههای مربیان باشگاههای کودک و نوجوان (با همکاری انجمن کودک و نوجوان و سازمان سما نیشابور)
۱۷- نشست مدیران فرهنگی سراسر کشور
۱۸- نصب المانهای کتاب در سطح شهر
۱۹- اجرای طرح زنگ کتاب در مدارس
۲۰- برگزاری مسابقات کتابخوانی ازدر سنین مختلف
۲۱-تعامل کلیه سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی در انقلاب کتاب و کتابخوانی شهرستان (خصوصاً انقلاب کتاب کودک)
۲۲-راهاندازی بوستانهای کتاب
۲۳- طرح صبحانه با کتاب ادارات و نهادها
۲۴- طرح تراکتهای منوی کتاب در رستورانها و …
۲۵- اتوبوس کتاب و ایستگاههای مطالعه
۲۶-کتاب در سبد خانوار
۲۷-یک روز با کتابفروش
۲۸-گنج خاطرات سالمندان از کتاب و کتابخوانی
۲۹ – جاگذاشتن کتاب
۳۰ – طرح و اجرای مطالعه مهاجر نشین ها
۳۱- برافراختن پرچم کتاب در کنار پرچم ایران در زنگ صبحگاه مدارس و زنگ صبحگاه پادگانها
۳۲- وبسیاری از فعالیتها در حوزه کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه و ترغیب مردم در همه سطوح به آن چون:
– پرداخت اضافه کار در ازای کتابخوانی به کارگران به میزان یک ساعت در روز در کارخانه لنیات گرینه و کارخانه صنعت شرق و اداره تأمین اجتماعی
– راه اندازی ایستگاه کتاب در مسیرهای پرتردد
-قرار دادن میز مطالعه در سالن انتظار ادارات و نهادهای عمومی
– راه اندازی ایستگاههای کتاب مجازی برای مطالعه کتابهای الکترونیک
– راه اندازی پیک کتاب برای سالمندان و ناتوانان
– قرار دادن قفسه کتاب در اتوبوس شهری و حملونقل عمومی
-راه اندازی کتابخانههای اتوبوسی با استفاده از اتوبوسهای خارج شده از ناوگان حمل و نقل عمومی
-تور اهدای کتاب در روستاها و حاشیه شهرها
– نصب المانهای شهری با محوریّت کتاب: مانند نقاشی دیواری، مجسمهها و….
– اختصاص فضای رایگان به تبلیغات محیطی کتاب در سطح شهر: بیلبوردها و …
-خوش نویسی آثار خیّام، عطّارو.. و نصب در اعلانهای شهری
– نقاشی آثار بزرگان عرصهی فرهنگ و ادب به ویژه نویسندگان (باهمکاری انجمن هنرهای تجسّمی ودانشگاه هنر)
-تخفیف عوارض شهرداری برای کتابفروشیها، ناشران و مراکز توزیع
– ارائه تسهیلات لازم مانند زمینهای مناسب برای تأسیس و توسعه کتابفروشی ها
– تجهیز و راه اندازی چهارشنبه بازار کتاب برای مبادله کتابهای دست دوم
– جوایز ادبی و جشنوارههای مختلف چون جایز عطار و خیام و فضل بن شاذان، سیمرغ طلایی کودک ونوجوان، شفیعی کدکنی و …
مسلمی در پایان با اشاره به مشکلات اجرایی شدن این طرح گفت: یکی از مشکلات کتابخوانی در شهرهایی مانند نیشابور در دسترس نبودن کتاب برای عموم مردم است. این برنامه با در دسترس قرار دادن کتاب به خصوص در مناطق محروم ضمن افزایش میزان کتابخوانی به تاثیرات اجتماعی کتابخوانی مطابق اهداف برنامه نیشابور برای پایتختی کتاب نیز چشم دارد.اجرای مجموعه فعالیتهایی که ذیل این برنامه تعریف شده، نیازمند فراهم آمدن امکانات و زیرساختهایی است که شهرداری نیشابور و اداره کتابخانههای عمومی نیشابور آن را فراهم میکنند، اما در اجرای آن تشکلهای مردمی فعالیت دارند. مهمترین ذی نفعان این برنامه مردم کتابخوان در مناطق محروم شهر هستند، اما به غیر مستقیم برای ناشران و کتابفروشان و مراکز توزیع و به تبع آن مولفان نیز به دلیل اینکه باعث خرید و توزیع کتاب میشود، مفید خواهد بود.
همچنین سیدمحمد بهشتی در مراسم پایانی جشنواره پایتخت کتاب ایران گفت: قدیمیترین فیلم مستند درباره ایران فیلمی به نام «علف» است. فیلمی است مربوط به ۱۰۰۰ سال پیش. فیلم مربوط به کوچ ایل بختیاری است. چیزهای دیدنی زیادی در این فیلم هست. این فیلم بسیاری از پیشفرضها را از بین می برد. در یکی از صحنه ها ایل که حرکت می کند فردی بر روی قاطر در حال خواندن شاهنامه برای دیگران است. اگر این را بگویند که یونانیها در سفر هومر میخواندند برای ما عجیب است اما ایل بختیاری ما شاهنامه می خواندند.
او افزود: اصغر فرهادی میگوید یک بار با برخی کارگردانان درباره فروش فال حافظ صحبت میکرده. آنها متعجب بودند که ایرانی ها برای خرید شعر سر چهارراهها پول میپردازند.
سیدرضا صالحی امیری وزریر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: امروز صحنه زیبایی را خلق کردید که برای من جذاب و دلنشین است. امروز این سالن و این جمعیت نماد ایران کوچک است. امروز همه افراد از همه نژاد و قوم و مذهب اینجا جمع شدهایم. درود بر شرف و مرام و اخلاق شما. امیدوارم این حرکت که یک رقابت سالم و سازنده است منشا تحولات بزرگ برای این کشور شود. اگر بناست در این سرزمین اتفاقی شکل بگیرد باید از فرهنک و انسان شکل بگیرد.
او همچنین اظهار کرد: اگر من بخواهم قضاوت کنم همه شما منتخبید. انصاف این است که من به شدت تحت تاثیر قرار گرفتم. از همه جشنوارههای ما جذابتر بود. امروز یک حرکت بزرگ در سطح کشور آغاز شده و معاونت فرهنگی قدمهای بزرگی برداشته است. نهاد کتابخانههای عمومی ما تلاش میکند کتاب را به کل کشور برساند. امور مساجد ما با بیش از ۱۲ هزار کتابخانه تلاش میکند موجی را در مسجد و مسجدیها برای کتابخوانی ایجاد کند.
صالحی امیری افزود: انشاءالله بتوانیم ساز و کاری پیدا کنیم که بیش از یک شهر پایتخت و بیش از یک روستا را انتخاب و فعال کنیم.
وزیر ارشاد گفت: شما شاهد بودهاید که رهبری برای کتاب تقریظ مینویسند. این نشان از اهمیت حوزه کتاب است. باید تلاش کنیم الگوی بزرگ این کشور را که رهبری است به همه شهرها و روستاها و خانوادهها معرفی کنیم. هیچ توجیهی برای کتاب نخواندن نداریم. امروز در یک موج وحدتآمیز برای کتاب قرار داریم.
صالحی امیری با بیان اینکه توسعه از اقتصاد و سیاست نخواهد بود بلکه از فرهنگ خواهد بود گفت: در غرب توسعه را رشد معرفی کردند. رشد منجر به شکاف شد. تلاش کردند رفاه را جایگزین کنند اما نتوانستند. الگوی اصلی توسعه توسعه انسانی و فرهنگی است. تا انسان ساخته نشود جامعه ساخته نمیشود. این سخن امام است. انسان ساخته نمیشود تا کتابخوانی گسترده شود. از همه دستگاهها تقدیر میکنم. از نهاد کتابخانه های عمومی، از امور مساجد، از وزارت کشور، از همه شهرداریها و همه کسانی که کمک کردند.
او با اشاره به انتخاب بوشهر به عنوان پایتخت کتاب ایران، اظهار کرد: بوشهر انتخاب شد. بوشهر خود یک ایران کوچک است. بوشهر همه زیباییها را در خود جمع کرده است. مردمانی نجیب سختکوش فرهیخته و با فرهنگ. ما به بوشهریهای عزیز افتخار می کنیم. بوشهر تکهای از ایران اسلامی است. بوشهر پایتخت کتاب ایران اسلامی است.
وزیر ارشاد با بیان اینکه ایران زیباست، گفت: من با یکی از روستاهای برگزیده در شبکههای اجتماعی در ارتباط هستم و مدام از وضعیت کتابخانه آن مطلع میشوم.
سومین جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب، با اجرای گروه موسیقی «لیان» به سرپرستی محسن شریفیان به کار خود پایان داد.
در معرفی گروه لیان عنوان شده است: این گروه در سال ۱۳۷۲ به سرپرستی محسن شریفیان در استان بوشهر شکل گرفته و از آن زمان تاکنون، آثاری را خلق و اجرا کرده است. این گروه، افزون بر اجراهای داخلی در سراسر کشور، در بسیاری از دیگر کشورهای جهان همچون آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده آمریکا، سوئد، نروژ، کانادا و ژاپن نیز موسیقی اصیل ایرانی و بوشهری را به گوش هنردوستان رسانده است. گروه «لیان» در سال ۲۰۱۲ موفق به دریافت دیپلم افتخار از انجمن دوستی ملل یونان و در سال ۲۰۱۱ موفق به دریافت تندیس جشنواره بین الملل الجزایر شده است.
انتهای پیام
بازدیدها: 53