دلیل برکناری رستم قاسمی چه بود؟
اقتصاد > انرژی – اقتصادنیوز نوشت: اسحاق جهانگیری چندی پیش به منتقدان قراردادهای نفتی هشدار داده بود که اگر به فعالیت های مخرب خود ادامه دهند دولت دیگر سکوت نخواهد کرد و در برابر تخریب های آنان دست به اقدامات لازم می زند.
در این میان معاون اول رئیس جمهور در نخستین گام خود رستم قاسمی را که گفته می شود نقش مستقیمی در جلوگیری از اجرای قرادادهای جدید نفتی داشته و مسبب لغو کنفرانس لندن نیز شده است را از کار برکنار کرد تا دیگر هم قطار او نیز که یک چهره سپاهیست، را به عنوان مشاور خود در عراق منصوب کند.
همچنین خبرها از استعفای سیدمهدی حسینی از ریاست کمیته بازنگری قراردادهای نفتی حکایت دارد. از سویی دیگر سمینار رونمایی از قراردادهای نفتی لغو شده تا بدین صورت اجرای این قراردادها در نخستین گام در نطفه خفه شود.
به نظر می رسد با سنگ اندازی بر اجرای قراردادهای جدید نفتی و صدور احکام متهمان کرسنت، اختلافات پساتحریمی در صنعت نفت به اوج خود رسیده است و در این میان باید منتظر ماند و دید که واکنش بعدی دولت پس از برکناری قاسمی خواهد بود.
اما انتخاب حسن پلارک نیز در نوع خود جالب است. این فرمانده سپاه قدس که اصالتا کرمانی است در دولت دهم به عنوان رئیس ایمیدرو برگزیده شد، اعلام کرد که آمده تا در بخش معدن کشور شهید شود. او تا زمانی که ریاست ایمیدرو را بر عهده داشت به مقام شهدت نایل نیامد و به ستاد عتبات عالیات رفت و در آنجا مشغول به کار شد. حال از سوی جهانگیری به عنوان مشاور در امور عراق منصوب شده است.
آنگونه که پایگاه اطلاع رسانی دولت خبر داده در حکم معاون اول رییس جمهور به پلارک، با اشاره به اولویت روابط اقتصادی ایران و عراق، بر تلاش برای رفع موانع، پیگیری توافق ها و تفاهم ها و نیز اتکا بر سیاست های ابلاغی اقتصادمقاومتی برای پیشبرد برون گرایی اقتصاد با هدف توسعه صادرات غیر نفتی تاکید شده است.
به نظر می رسد همان تفکری که در دولت اصلاحات اجازه حضور سرمایه گذاران خارجی را نداد و سبب شد تا قراردادهایی نظیر ال۹۰، ترک سل و فرودگاه امام خمینی اجرایی نشود، در دوران پساتحریم دوباره جان گرفته و در غیاب مدیران جسور یکه تاز میدان اقتصاد ایران شده است.
بازدیدها: 57