نکوداشت فعالان هنر هفتم در جشن روز سینما

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشن روز ملی سینما با بیان این که ادعای رسیدن به تمام اهداف ترسیم‌ شده را نداریم، گفت: در حوزه فعالیت‌های هنری قدم‌های بلندی در دو سه سال گذشته برداشته شده است.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که شامگاه یک‌شنبه در موزه سینما و با حضور چهره‌های سینمایی برگزار شد، علی جنتی با بیان این که در حوزه فعالیت‌های هنری ادعایی نداریم که به همه اهداف ترسیم‌ شده رسیده‌ایم، اظهار کرد: اما احساس می‌کنیم قدم‌های بلندی در دو سه سال گذشته برداشته‌ایم؛ همان‌طور که در سطح کلان کشور هم شرایطی را که در آغاز دولت داشتیم و تحریم‌های همه‌جانبه بر ما تحمیل شده بود و جایگاهمان در جهان خدشه‌دار شده بود و رقیبان منطقه‌ای ما آرزو می‌کردند که وضع کشور به جایی برسد که مانند عراق به تبادل نفت در برابر غذا برسیم اما این فشارها از بین رفت و با برداشته‌ شدن تحریم‌ها امروز کشورهای منطقه که دچار مشکلات فراوانی هستند، ایران را به عنوان یک جزیره آرامش می‌بینند و با حیرت و حسادت به ما نگاه می‌کنند.

جنتی ادامه داد: باید قدردان کسانی باشیم که با اهدای خون خود، این امنیت را برای ما فراهم کرده‌اند و امروز موج مهاجرت، بی‌ارزشی پول ملی و تعطیلی‌ها تا اندازه زیادی متوقف شده و نسیم امید وزیدن گرفته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که در عرصه فرهنگ و هنر به‌‌رغم تمام کارشکنی‌ها گام‌های بلندی برداشته شده، اظهار کرد: دیوار بلند بی‌اعتمادی که بین دولت و هنرمندان حاکم بود و سیاست‌های تفرقه‌افکنانه را همگی به خاطر داریم. وقت زیادی صرف شد تا این همدلی اهالی هنر دوباره برقرار شود و امروز احساس می‌کنیم شکافی بین دولت و هنرمندان وجود ندارد و مدیران از خود شما و در کنار شما هستند. در سینما هم اتفاقات خوبی افتاده که دوست و دشمن به آن اعتراف می‌کنند.

جنتی رونق گیشه سینما، آشتی مردم با سینما، شکل‌گیری گروه هنر و تجربه، موج بازسازی و ساخت سالن‌های سینما را از جمله این موفقیت‌ها عنوان کرد و گفت: در شش ماه اول سال، فروش فیلم‌های سینمایی به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده و یقین داریم این موج ادامه پیدا خواهد کرد. بخش خصوصی هم وارد سینما شده و مطمئن باشید مشکلات زیرساختی حل خواهد شد. امروز بیش از ۱۰۰ سالن سینما در حال ساخت است.

او در بخشی ازسخنانش از سه فیلم «لانتوری»، «فروشنده» و «ایستاده در غبار» به عنوان فیلم‌هایی که در گیشه موفق بودند و مردم به خاطر آنها صف کشیدند،نام برد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: به تمام کسانی که نگران هستند از جمله امامان جمعه، قضات دادگستری و دادستان‌ها تأکید می‌کنم سینمای ایران با افتخار پرچم مقابله با نفوذ و تهاجم فرهنگی را در دست گرفته است. اگر آن‌ها نبودند تمام پرده‌های سینما و خانه‌ها را‌هالیوود فتح کرده بود و جوانان ما مصرف‌کننده تولیدات آمریکایی بودند. افتخار می‌کنیم در این دولت مردم ماهواره‌ها را خاموش می‌کنند تا در سینما فیلم‌های ایرانی ببینند. کاری که دستگاه‌های عریض و طویل فرهنگی ما نتوانسته بودند انجام دهند، سینما انجام داد و امروز تیراژ فیلم‌های خارجی حتی در شبکه نمایش خانگی به شدت کاهش پیدا کرده است.

او در ادامه با اشاره به فعالیت شورای پروانه ساخت و پروانه نمایش تصریح کرد: به هیچ نهاد یا فردی اجازه دخالت در کار این شوراها را نمی‌دهیم و ترکیب جدید این شوراها ۱۰۰ درصد مورد قبول وزارتخانه است و ما از کار آن‌ها حمایت می‌کنیم. البته اگر فیلمی از خط قرمز واقعی و نه خط قرمزهای توهمی عبور کرده باشد، حسابش جدا است.

در این مراسم از جمشید مشایخی، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون نیز دعوت شد تا برای حاضران صحبت کند.

مشایخی با فروتنی همیشگی‌اش، خود را در آغاز شاگردی که برای صحبت در برابر استادان دعوت شده خواند و گفت: هنرمندان زیادی از عرصه‌های مختلف در این جمع حاضرند و من تعداد زیادی هم «گردآفرید» اینجا می‌بینم. گردآفرید دختر مرزبان ایرانی بود که در حمله‌ سهراب به ایران با او نبرد کرد و وقتی کلاه‌خود از سرش افتاد، سهراب فهمید او یک دختر است؛ شماها دختران قهرمان ایرانی هستید.

نکوداشت ۴ چهره سینما

به گزارش ایرنا، در این آیین که شنبه شب در تالار ایوان شمس تهران برگزار شد، از سید محمد خادم یکی از سینماداران قدیمی، علیرضا رضاداد از مدیران این حوزه، منوچهر محمدی تهیه کننده و فاطمه معتمدآریا بازیگر سینما و تلویزیون با اهدای جایزه سیف‌الله داد قدردانی شد.

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این آیین در سخنان کوتاهی با قدردانی از زحمات اهالی سینما، گفت: سالن‌های سینما مکانی است که افراد در کنار هم، شادی‌ها و غم‌های خود را تقسیم می کنند و به طور حتم بدون عشق ورزی نمی توان اقشار مختلف جامعه را به دور هم جمع کرد. وی با تجلیل از مدیران فرهنگی کشور، افزود: در جلسه هیأت وزیران اعلام کرده ام که مدیریت فرهنگی، مدیریت فنسی نیست بلکه این مقوله، یک پروسه حساس و طولانی مدت است که باید با حساسیت‌های خاص خود انجام شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با قدردانی از تلاش‌های علیرضا رضاداد افزود: این مدیر، کمک شایانی به بچه‌های بی سرپرست و زنان سرپرست خانوار در دو سال اخیر کرده است.

ربیعی با تجلیل از نقش‌آفرینی‌های فراوان فاطمه معتمد آریا اظهار کرد: این بازیگر ارزنده سینمای ایران، با بازی‌های منحصر به فرد خود جایگاه ویژه ای در میان مردم به دست آورده است. مدیرعامل خانه سینما نیز در ابتدای این آیین گفت: نسل جوان باید بدانند چه کسانی پرچم سینمای ایران را به اهتزاز در آورده اند. خوشحالم در عید سعید قربان مراسم اهدای برترین‌های هجدهمین جشن سینما برگزار خواهد شد.

علی نصیریان پیشکسوت بازیگری کشورمان نیز با تجلیل از فعالیت‌های فاطمه معتمد آریا گفت: عده ای تصور می کنند که بازیگری حرفه ساده ای است اما برای رسیدن به این سادگی، مسیر خلاقانه ای وجود دارد که شاید همه نتوانند به آن برسند؛ خلاقیت یکی از امتیازات برجسته این بازیگر است که معتمدآریا را با سایر بازیگران ممتاز کرده است.

وی با بیان اینکه برخی از ویژگی‌های بازیگری، ذاتی، فطری و خودجوش است، افزود: سادگی قابل باور در میان مردم، کار سخت و دشواری است که معتمدآریا توانایی انجام آن را دارد.

آتیلا پسیانی نیز از نگاه جستجوگرا و خلاق معتمد آریا در عرصه بازیگری، حضور اجتماعی و بین المللی وی و مقاومتش در برابر بی‌عدالتی و ناملایمات قدردانی کرد.

معتمد آریا نیز در این آیین در سخنان کوتاهی گفت: تنها دوستی، مهر و محبت در دلها می ماند و وظیفه مهم اهالی سینما این است که عشق و دوستی را به مردم یادآوری کنند.وی افزود: در میان سینماگران چیزی جز عشق وجود ندارد؛ بین اهالی سینما فقط عشق حکم فرماست در بین چشم‌های ما تنها عشق رد و بدل می شود.

بازدیدها: 34

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *